sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Guten tag München!

Kolme viikkoa sitten aloitin kahden kuukauden pituisen opiskelijavaihdon. Sunnuntai-iltana 10.1. lensin Helsingistä Müncheniin, Saksan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin. Vaikka lento oli vain hieman yli kaksi tuntia, kotoa lähdön jälkeen matkustin yhteensä 12 tuntia. Yöunet asunnolla jäivät viiteen tuntiin kun aamulla lähdimme jo kahdeksalta suunnistamaan läpi kaupungin.

Ensimmäiset viikot olin luokkakaverini ja Jyväskyläläisen valokuvausopiskelijan kanssa valokuvauskoululla. Osallistuimme tunneille ja seurasimme toisen vuoden opiskelijoiden projekteja. Olimme mukana ryhmissä joissa harjoiteltiin muotokuvien ottamista eri valaistuksissa.

Tuntien jälkeen tutustuimme kaupunkiin. Kävimme museoissa ja otin paljon kuvia kaupungista. Julkisen liikenteen verkosto oli alussa melko monimutkainen ja monta kertaa  lähdimme väärään suuntaan. Kolmestaan ollessa yleensä yksi oli kartalla ja kaksi menossa väärään paikkaan.

Suurimpia ihmetyksen aiheita ovat olleet dubatut ohjelmat ja kassojen lyhyet tavarahihnat. Maksun jälkeen tavaroille ei ole tilaa ja seuraavan asiakkaan ostokset työnnetään jo sekaan. Siinä on oltava nopea! Onneksi käytössä on sama valuutta. Käteistä on oltava koko ajan mukana koska kortti ei monessa paikassa käy. Täällä kertyy paljon yhden ja kahden sentin kolikoita.

Asunnon Wi-fi toimi todella huonosti ja prepaid-kortin ostaminen ja toimimaan saaminen oli hankalaa. Ensimmäisinä viikkoina katsoin saksalaisia tv-ohjelmia koska nettiin pääsin vain päivisin koululla. Yritin ymmärtää joitakin sanoja sanakirjan avulla. Das ist gut!

Osan kuvista kerkesin muokata koululla ollessa. Tällä hetkellä nettiyhteys on hyvä, mutta kuvien siirto- ja muokkausmahdollisuudet ovat huonot.  Kuvia olen laittanut myös Instagramiin.


Asuinpaikkamme Guesthouse Stahlgruber Foundation Münhenissa. Arkisin aamupala kuului hintaan!

Maisema huoneeni ikkunasta.

Lähialueen värikkäitä taloja.

Städtische Fachschule fur Buchbindetechnik und Fotografie, koulu jossa olimme.Maisemia luokan ikkunasta. Valokuvaus sijaitsi ylhäällä viidennessä kerroksessa joten portaita oli paljon.
Jossain oli  kai hissi tavaran kuljetukselle.Yksi koulun monista studioista.

Dokumentoin ryhmätehtävää jossa harjoiteltiin eri valaisuja.

Matkalla koulusta paikallisjuna-asemalle.

Marienplatzin aukio ja Neues Rathaus eli uusi kaupungintalo. Kuva on otettu Alter Peterin eli Pyhän Pietarin kiron tornista.

Vasemmalla Altes Rathaus eli vanha kaupungintalo ja muita Marienplatzin rakennuksia.

Frauenkirche eli Neitsyt Marian katedraali.

Alter Peterin näköalatasanteella. Ylös oli kiivettävä 306 porrasta vanhoissa portaissa.

Vanha kaupungintalo.

Neitsyt Marian pylväs Marie Platzilla.

1 kommentti:

  1. oi että miten ihanoita mökkejä saksanmaalla!!! lupaan tulla nyt reissunjälkeen kylään....raksa on kohta valmis!!! kuullaan kultsi! t: tekstiilisisar

    VastaaPoista